Met ‘old Reurle’ op excursie naar ‘Emsflower’.

Thema-avond elke tweede woensdag van de maand vanaf oktober.
14 mei 2023
Laatste nieuws archief gesloten
21 juli 2023

Met ‘old Reurle’ op excursie naar ‘Emsflower’.

Met ‘old Reurle’ op excursie naar ‘Emsflower’.

Dit uitstapje met de Historische Vereniging “old Reurle” staat gepland voor 11 oktober 2023.

Emsflower produceert op grote schaal perk- en potplanten.

Het bedrijf is in 1954 opgericht door Jan Kuipers en opgevolgd door zijn zoon Bennie Kuipers. Aan het roer staat inmiddels Bennie’s zonen Tom en Bart Kuipers. In het geheel overdekte Erlebnispark kunt u een kijkje nemen achter de schermen van de kwekerij. Ook wandelt u door de tropische- en cactustuin waar ontelbare soorten inheemse en exotische planten en dieren te bewonderen zijn. Ontdek de adembenemende en fascinerende wereld van de vlinders. De showkas geeft u veel informatie over de groei en bloei van vele soorten snijbloemen en groentes. Nieuw in het park is, “De Toekomst”. Hier worden verschillende teeltsystemen getest om te kijken of er manieren zijn die interessant kunnen zijn voor eigen productie op grote schaal.

We vertrekken om 8.30 uur (aanwezig om 8.15 uur!)vanaf “de Sprankel”aan de Doministeeg 12 in Ruurlo en verwachten rond 17.00 uur terug te zijn.

Zorg u voor een geldig paspoort of ID-Kaart?

De kosten voor de excursie zijn € 50,00 p.p. voor leden . Niet leden betalen € 2.50 extra.

 • Aankomst en begroeting bij Emsflower, aansluitend koffie/thee met gebak.
 • Rondleiding met gids (duur ca 90 minuten).
 • Gezamenlijk middageten aan tafel geserveerd.
 • Vrije tijd Emsflower en tuincentrum “Gartenwelt Emsburen”- het XXL-tuincentrum van Emsflower. Daarna rijdt u door naar de bijzonder mooie tuin van St. Andreas kerk in Emsburen (reistijd ca. 10 minuten).
 • Rondleiding door de kerktuin (duur ca. 60 minuten) alternatief of bij slechtweer kan de rondleiding in de St. Andreas kerk plaatsvinden.
 • Ter afsluiting een heerlijk kop koffie of thee.  (dit alles is inclusief)

Opgave voor deze excursie kan uiterlijk 1 augustus 2023 digitaal via de website (onderstaande link) of via een bericht aan de penningmeester@oldreurle.nl

  Lid van Historische Vereniging ”Old Reurle”

   

   

  Comments are closed.